Избрани Новини

Глоба от десет хиляди лева получи мъж от Дупница, нарушил карантината

Дадоха му и пробация за следващите осем месеца

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Дупница и защитата на подсъдимия Р.Н. (на 38 години), обвинен за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, пр. 3, вр. ал. 1 от НК.

На 18.03.2020 г. на подсъдимия Р.Н., след завръщането му от Италия, било издадено предписание от Регионална инспекция на здравеопазването за спазване на задължителна 14-дневна карантина. Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на вируса Covid-19 на територията на страната, той бил задължен да не напуска посочения от него адрес в ж.к. „Бистрица“ в Дупница. Въпреки това, няколко дни по-късно, мъжът нарушил противоепидемичните мерки. При извършена проверка не бил открит от полицейските служители в дома му. След като бил потърсен по телефон и се върнал, подсъдимият заявил, че „бил при приятел в съседен жилищен блок“.

Р.Н. се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е съгласил да му бъде наложено наказание „пробация“ и глоба в размер на десет хиляди лева. През следващите осем месеца той е задължен да се явява пред пробационен служител два пъти седмично.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов