В гр.Гоце Делчев все още могат да бъдат забелязани хора без маски

Наложени са десетки глоби от служителите на Районно управление "Полиция"

С всеки ден броят на заразените от COVID-19 у нас се повишава. Една от задължителните противоепидемични мерки, въведени в страната ни, е носенето на предпазна маска. Всеки, който е на обществено място - магазин, улица, учреждение, институция, е длъжен да бъде с предпазна маска, като нарушението се наказва с глоба.

Въпреки тези разпоредби, в гр.Гоце Делчев все още могат да бъдат забелязани хора, които се движат без такива маски, което от една страна е нарушение на закона, а от друга - безотговорност към собственото им здраве и това на тези около тях. Наложени са вече десетки глоби от служителите на Районно управление "Полиция", но въпреки това все още има хора, които проявяват ненужно упорство и не носят предпазни маски.

Общинският кризисен щаб се обръща към всички тях да проявят необходимата гражданска отговорност и да се съобразяват с предприетите в страната мерки. Контролът от страна на органите на реда не може да бъде ежеминутен и повсеместен, но отговорността на всеки един от нас трябва да бъде такава. Призовават се към такава отговорност и всички управители и собственици на фирми и предприятия, в които има по-голям брой работници - да бъдат подсигурени те с нужните предпазни средства, а помежду им да има необходимото разстояние от 2 метра.
На денонощните телефони на община Гоце Делчев 0886 015 530 и 0888 006 080, както и на денонощния телефон на Районно управление "Полиция" - Гоце Делчев 0751 60101 може да се  подава сигнали за нарушения във връзка с наложените противоепидемични мерки.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен