Избрани Новини

Виртуален Великденски крос ще се проведе тази събота

Не се предвиждат награди - събитието е изцяло благотворително

Първото виртуално състезание по бягане в условията на извънредно положение в България ще се състои на 25 април, събота. Всеки бяга сам 5 километра, а заедно ще се помага на организации и доброволци на първа линия. Всички събрани средства ще бъдат дарени на Фонда "Обединени срещу COVID-19" и чрез него ще бъдат разпределени към най-нуждаещите се и хората, които им помагат. Участието е без такса, но при регистрацията си всеки може да направи дарение. Клуб "Зелена стъпка" организира това събитие изцяло с доброволен труд и ще преведе всички събрани средства към Фонда.
Участието е просто:
1. Регистрирате се до петък (24 април) края на деня или до запълване на максималния брой участници (999).
2. При регистрация избирате дали ще се запишете с дарение, или без. Минималното дарение е 10 лева. Ако желаете да дарите по-голяма сума, можете да добавите към първоначалното дарение още 20, 50, 100 или 1000 лева. Ако имате възможност да дарите, направете го, за да помогнем заедно!
2. В събота, 25 април, в удобно за вас време между 6 и 22 ч. пробягвате 5 км индивидуално - по Ваш избор: на закрито, на открито или на тренажор (пътека за бягане).
3. Въвеждате резултата в специална форма, която сме ви изпратили на имейл, и качвате доказателство - линк и скрийншот от някое приложение за времеизмерване, както и поне снимка от бягането (може селфи от преди старта или след финала).
Всеки може да бяга в жилището си, в двора или навън в населени места или извън тях, при строго спазване на законите и противоепидемичните мерки (включително носене на маска на обществени места и забрана за паркове и градски градини, в случаи че тези мерки са в сила в деня на събитието). Има отделна категория и за бягащи на тренажор (пътека за бягане). Всеки участник бяга сам или най-много с още един член на домакинството си. Участници, които не спазват правилата, биха могли да бъдат санкционирани от властите, а организаторите могат да ги изключат от класирането, ако преценят, че с поведението си те са създали опасност за себе си или за другиго или дали лош пример.
В неделя (26 април) ще обявим класиране на базата на въведените резултати, скрепени с доказателства. При съмнение в резултата на даден участник си запазваме правото да поискаме от него да докаже, че е постигал същия или по-добър резултат на официално състезание. Силно разминаващи се най-добри лични постижения в рамките на виртуалното събитие е възможно да не бъдат признати, поради невъзможността да се гарантира коректно независимо времеизмерване. С други думи, ако най-доброто Ви постижение на 5 км е 22 минути, не се опитвайте да ни убедите, че този път сте се справили за 17 минути.
Ако бягате навън, нека 5-километровото ви трасе да е с обща положителна или нулева денивелация, т.е. стартът и финалът да съвпадат или финалът да е по-високо от старта.
Участниците, бягали на пътека за бягане (тренажор), ще бъдат включени в отделно класиране, ако са повече от петима. Ако са по-малко - срещу името им, ще бъде отбелязано, че резултатът е постигнат на пътека за бягане. Те също трябва да използват приложение, което да отчете бягането.
Участието в кроса е напълно безплатно. Не се предвиждат награди - събитието е изцяло благотворително с цел да покаже солидарността на бегаческата общност в този момент.
Време е заедно да се справим с предизвикателството, пред което сме изправени. Затова и мотото на виртуалния Великденски крос е "Заедно, но поотделно. Поотделно, но заедно". Използвайте хаштаг #ЗаедНОПоотделНО, за да споделяте снимки или видео от индивидуалното бягане.
Призовете близките си да подкрепят бягането Ви с дарение на paypal.me/GreenFootRazgrad или на:
IBAN BG05CREX92601061398101
CREXBGSF
Tokuda Bank
Получател: СНЦ "Зелена стъпка"
Основание: дарение за Обединени срещу COVID-19



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов