Избрани Новини

На Светли четвъртък град Сандански отбелязва своя празник

Започва онлайн инициативата "Аз обичам Сандански“

На Светли четвъртък, по традиция, град Сандански отбелязва своя празник. Денят, в който почитаме Св.Св. Козма и Дамян – духовните покровители на Сандански. Тази година обявеното извънредно положение и изискването за спазване на противоепидемичните мерки налага отмяна на всички масови, традиционни и културни чествания. Отменена е и търговската и увеселителна дейност в района на манастирчето.

Вчера на Светла сряда чудотворната икона на Света Богородица „Св.пояс“ пристигна в град Сандански. С оглед наложените мерки литийно шествие не се проведе, но иконата премина по улиците на Сандански за здраве и благослов на всички жители.

В празничния ден ще бъде отслужена пасхална литургия в манастира „Св.Св. Козма и Дамян“, която ще бъде излъчвана директно на страницата на Община Сандански.

На Светли четвъртък на страницата на Община Сандански всички граждани ще могат да се присъединят към онлайн инициативата „Аз обичам Сандански“. Празничният ден ще бъде наситен с многообразни виртуални инициативи за поздрав и добро настроение на всички санданчани. Инициативи, напомнящи очарованието на любимия град, с надслов „Аз обичам Сандански“.

Започва в 09:00 ч., когато ще бъде излъчена директно пасхалната литургия в манастира „Св.Св. Козма и Дамян“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)