Четирите нови случаи на заразени с Covid-19 в Кюстендил са от едно семейство

173 души са под карантина в община Кюстендил към днешна дата,

Четири са новите случаи на заразени с Covid-19 в Кюстендил, а не три, както беше съобщено сутринта от Националния оперативен щаб, каза на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов, цитиран от БНР. 
Всичките новозаболели са роднини на жена с онкологично заболяване, изписана наскоро от болницата "Св. Иван Рилски" в София, която впоследствие се оказа, че е заразена с коронавирус. Новите болни са съпругът на жената, синът им и двете им внучета – на 14 и 9 години, при които заболяването към този момент няма сериозна симтоматика. Няма и новоприети в местната болница, а хората, които са на лечение там, са осем. Няма и нови изписани.
"Както предупреждава Националният щаб, оформят се семейни огнища и трябва да бъдем много внимателни при контактите си, защото не знаем какво ще занесем у дома", коментира Паунов.
 Той посочи, че 173 души са под карантина в община Кюстендил към днешна дата, а до този момент под карантина са били общо 846 души. Паунов съобщи още, че от петък ще отвори и кооперативния пазар в града със съответните мерки за безопасност – КПП и охрана.


Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"