Избрани Новини

Доц. Ангел Кунчев: Не мисля, че в Буковлък ще се въведе карантина

До момента няма заповед

"Засега е управляема епидемията у нас, особено на фона на другите страни. Много по-готови сме, отколкото бяхме преди месец“, заяви пред bTV главният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Той обаче отбеляза, че "няма страна, която да каже, че е напълно готова за посрещане на пандемия".

"Вървим към леко отпускане на мерките“, разкри доц. Кунчев и сподели, че може скоро да бъде вдигната забраната за посещение на градинки и паркове, но за да стане това налице трябва да са „две неща – тенденция към задържане и намаляване на болестта  и да има възможност за контрол“.

"Ако видим, че младежи се събират по 15-16 да се събират да пият бира в градинките, ще дадем назад веднага“, заяви Кунчев.

Главният здравен инспектор отбеляза, че мерките у нас са много по-леки в сравнение с други държави, където например има вечерен час, но предизвикват голямо обществено недоволство и натиск върху щаба.

"Аз не мисля, че ще се въведе карантина в Буковлък. Това е решение, което трябва да бъде обсъдено от щаба, той да препоръча на министъра на здравеопазването да издаде заповед. До момента не е факт това нещо и имам известни съмнения, че при едно 4-хилядно село, на база само на 4 положителни резултати трябва да вземем такава мярка“, разкри Кунчев. Tой допълни, че подобна мярка води до огромен стрес.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов