Избрани Новини

Кризисният щаб с препоръки до по-големите производствени предприятия в Плевен

Проведе се заседание на областНИЯ кризисен щаб за борба с COVID 19

Днес в Областна администрация – Плевен беше проведено заседание на областен кризисен щаб за борба с COVID 19, председателстван от Мирослав Петров – Областен управител на област Плевен. На срещата присъстваха представители на институции имащи отношение към процеса на превенция, лечение и ограничение разпространението на заболяването.

След дискусия и представяне на данни свързани с новите 19 случая на заболяването в плевенското предприятие „Мизия” и в Кметство с. Буковлък, беше взето решение да се направи предложение до Националния оперативен щаб и Министъра на здравеопазването за поставяне под карантина и затваряне на Кметство с. Буковлък до изясняване на епидемичната обстановка свързана с констатираните положителни тестове за COVID 19 и големия брой на контактни лица на които предстои тестване.

Мирослав Петров предложи също да бъдат изпратени писма до по-големите производствени предприятия в гр. Плевен с препоръка за недопускане и ограничаване на заболяването на територията на техните административни и работни бази изразяващо се в:

-Засилен контрол и недопускане на работа на служители със съмнения за вирусоносителство;

-Спазване на мерките за отстояние (2 метра);

-Ежедневно засилено дезинфекциране на общите части на сградите;

-Редовно проветряване на общите части на сградите;

-Дезинфекциране;

-Установяване на критични точки и кратност на обработките.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)