Избрани Новини

966 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

През последното денонощие са починали двама души

За 51 нови случая на COVID-19 за последните 24 часа съобщи Националният оперативен щаб тази сутрин. Така общият брой на заразените става 966. Увеличението спрямо предния ден е 5,6%.
22 от новите случаи са в София. В Плевен се отчита сериозен ръст, там са констатирани 19 случая. В Бургас има 5 заразени, в Кюстендил са двама, а в Смолян, Сливен и Хасково по един. Броят на заразените в София е 556. Активните случаи в страната са 752.

268 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, от тях 34 са настанени в интензивно отделение. 170 (17,6%) са излекуваните и изписани от лечебни заведения пациенти, при които е бил установен COVID-19, като средната им възраст е 47 г.

Има четири нови случая на заразени сред медицинския персонал. Двама във ВМА – лекар и медицинска сестра, в ИСУЛ е една медицинска сестра и в Хасково е една медицинска сестра.

Общо заразените сред медицинския персонал са 80.

През последното денонощие са починали двама души. В МБАЛ „Света София“ е починал мъж, който е страдал от диабет. Другият смъртен случай е на мъж, починал във Военномедицинска академия след стентиране на сърцето. Пациентът е страдал от сърдечна недостатъчност и белодробно заболяване. Починалите лица с доказан COVID-19 са 45, средната им възраст е 64 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)