Избрани Новини

Ген. Мутафчийски: Засега не можем да препоръчаме разхлабване на мерките

Масовото пътуване около празниците изненадало Щаба

Засега Националният оперативен щаб не може да препоръча разхлабване на мерките. Ние в момента се намираме в качващата се крива на заболяването. Това заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб в новото предаване на БНТ - "Питай БНТ".

"Имаше неспазване на мерките около Цветница и сега може би щяхме по-смело да говорим за бъдещите планове за разхлабване на мерките, но това масово пътуване извън столицата ни изненада. Толкова много пъти обяснявахме какво е коронавирус, колко е опасно това нещо и се изненадах, че хората не разбраха все пак. Има хора, които едва ли не казват, че няма такова нещо", коментира ген. Мутафчийски: .

"Имахме невероятното щастие поради комплексни причини да бъдем слабо засегнати от тази епидемия", допълни още той. "Имахме щастието, че тогава имахме втора грипна епидемия и се наложи да се предприемат карантинни мерки - тогава за учениците, но това изигра много голяма роля за бъдещето разпространение на заразата и даде възможност на лечебните заведения да се подготвят", посочи Мутафчийски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов