Избрани Новини

Общо 15 проекта подкрепя телеком - Регионален грант

Акцент във всички избрани проекти е развитието на живота в местните общности

Тринадесет проекта от Русе, Дебелец, София, Благоевград, Габрово, Харманли, Белене, Стара Загора, Каварна и Момчилград ще бъдат подкрепени с общо над 58 000 лв. от VIVACOM Регионален грант. Още два проекта получават допълнителна награда от телекома.
Акцент във всички избрани проекти е развитието на живота в местните общности чрез разнообразни инициативи, включващи хора от уязвими групи в живота на общността, театрални, фестивални и интерактивни местни събития, дигитално образование, четене на книги, опазване на околната среда, почиствания и рециклиране на отпадъци, популяризиране на слабо известни райони и местности.
Кандидатстването по програмата и оценяването на постъпилите предложения бяха проведени преди началото на извънредното положение, въведено в цялата страна. С оглед на ситуацията в момента изпълнението на проектите ще се случи след отминаване на епидемията и връщане на обществото към нормалния ритъм на живот и работа.
В петото издание на програмата кандидатстваха общо 277 проектни предложения от всички 28 области на страната. Значителна част от гражданските идеи търсят решения на проблеми от социалната сфера, културата, изкуството, спорта, туризма, екологията и местните общности.
VIVACOM Регионален грант подпомага безвъзмездно добрите идеи от всеки български град или село. Програмата подкрепя проекти на граждански организации, читалища, училищни настоятелства и настоятелства на детски градини. Програмата се провежда в партньорство с Българския център за нестопанско право.
Общата инвестиция на VIVACOM в петте издания на Регионалния грант е над 313 000 лв., като до момента са подкрепени 68 проекта от цялата страна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов