Избрани Новини

Първи фолклорен онлайн конкурс ще се проведе в България

Велико Търново Лайф

18-04-2020, 16:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата има за цел да повдигне духът на българите в условия на световна пандемия

Първият фолклорен онлайн конкурс „БЪЛГАРИН“ ще се проведе от 20 април до 20 май 2020 година. Организатор на проявата е Фондация БЪЛГАРИН, а наградният фонд е в размер на 5000 лв.

Конкурсът има за цел да повдигне духът на българите в условия на световна пандемия и социална изолация, да популяризира родния фолклор и да даде възможност за изява на талантливи изпълнители.

Участие могат да вземат всички български и чуждестранни граждани от цял свят в категориите – народно пеене, народни инструменти и народни танци. Изпълнителите могат да участват индивидуално в 5 възрастови категории. Съвместни изпълнения могат да изпращат и семейства, а при отпадане на извънредното положение се допуска свободно участие в конкурса и на групи.

Парични награди са предвидени за тримата най-високо оценени участника в групите на възраст над 14 години, а победителите в категориите до 14-годишна възраст ще получат награди и грамоти за участие. Организаторите са предвидили и 12 допълнителни, специални награди извън конкурсната програма.

Оценките и класирането на всички таланти ще се формира от публиката и от подбрано жури с дългогодишен опит в българския музикален фолклор.

Освен паричните награди най-талантливите и атрактивни изпълнители ще получат покана и възможност да участват в новогодишния благотворителен концерт, организиран от Фондация БЪЛГАРИН. Най-добрите инструменталисти и певци ще бъдат поканени за съвместна творческа работа в състава на Оркестър БЪЛГАРИН с възможност за професионална реализация, концерти и участия в страната и чужбина, а най-добрите танцьори ще получат покана и достъп до майсторските класове по народни танци на Ансамбъл БЪЛГАРИН и Клуб за народни танци БЪЛГАРИН.

Фондация БЪЛГАРИН има мисия да съхранява и популяризира българския фолклор, и народно творчество, да развива благотворителна и обществена дейност в подкрепа на културно-историческото наследство на България.

Участниците могат да изпратят своите видеоклипове на e-mail: bulgarian.competition@gmail.com чрез уеб платформите за пренос на данни: Google Drive, dox.bg или wetransfer.com  до 23:59:59 часа на 20 май.

Повече информация, пълните правила и регламент за участие в конкурса можете да намерите на www.competition.bulgarian.bg



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)