Над 300 души в община Банско получиха празнични пакети за Великден

През изминалите пет дни 700 човека от Банско бяха тествани

Стотици хора от община Банско получиха помощ, за да могат да отпразнуват подобаващо Великденските празници. Общинското ръководство, подпомогнато от Българския Червен кръст и дарители, организира раздаването на пакети за възрастни, социално слаби и хронично болни хора. Над 300 човека от цялата община ще сложат на трапезата си великденски козунаци и друга храна от дарението на благодетели.

През изминалите пет дни 700 човека от Банско бяха тествани за антитела срещу коронавирус. След Великденските празници изследванията ще продължат да се правят по ред, определен от Общинския кризисен щаб и Районната здравна инспекция. В края на изследването резултатите ще бъдат обобщени, анализирани и оповестени публично.

През предстоящите празнични дни църквите на територията на община Банско ще бъдат отворени и в тях ще се извършват канонични служби. Въведени са допълнителни ограничения по време на богослуженията за Разпети петък съгласно решението на Светия синод. Общинският кризисен щаб организира дезинфекция на храмовете. Ограниченият достъп до тях ще се осигурява от МВР и общинската служба за ред и сигурност.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"