Избрани Новини

Полицията в Благоевград с мерки за Великден

Директорът на ОДМВР-Благоевград се срещна с Неврокопския митрополит Серафим.

В навечерието на Възкресение Христово от ОДМВР-Благоевград са предприети всички необходими мерки за осигуряване на сигурността и безопасността на гражданите и тяхното имущество. В условията на епидемиологичната обстановка, от полицейските служители ще се осъществяват контрол и проверки за спазването на въведените противоепидемични мерки, като полицейското присъствие ще бъде засилено около храмовете с цел опазване на обществения ред и спазване на дистанция между гражданите и недопускане струпването на групи от лица на едно място. При влизане в храмовете ще се следи хората да са на нужното разстояние. Създадена е организация за прилагане и спазване на наложените ограничения, касаещи пропускателния режим на временно изградените Контролно-пропускателни пунктове, а също и  недопускане събирането на граждани на определени места и тържища, на които се продават домашни животни. Засилен ще бъде и контролът на движението по пътищата, като ще се следи за опасно и рисково поведение на участници в пътното движение. Ще има допълнителни екипи за контрол с технически средства.

Един от ритуалите на Християнския празник е свързан с палене и пренасяне на горящи свещи по домовете. За осигуряване на пожарната безопасност в християнските храмове в област Благоевград, служителите на „Пожарна безопасност и защита на населението" извършват проверки, като особено внимание се обръща на създадената организация за пожарна безопасност, осигуряването на условия за успешна евакуация, изправността на електрическите и отоплителни инсталации и съоръжения, изправността и наличието на уредите и съоръженията за първоначално пожарогасене, осигурените условия за успешно пожарогасене. Извършват се инструктажи по пожарна безопасност на длъжностните лица в храмовете, като се акцентира върху ограничаването на предпоставките за възникване на пожари в църковните храмове, както и на първоначалните действия при пожар и евакуацията на посетителите.  Въпреки предприетите превантивни мерки, РДПБЗН – Благоевград съветва гражданите да внимават при паленето на свещи около храмовете и у дома. Запалените свещи да се поставят само в специално пригодени за това негорими и защитени от вятър съдове и да не се оставят в близост до горими материали и без наблюдение.

При пожар или друг инцидент своевременно да се сигнализират органите за пожарна безопасност и защита на населението чрез тел. 112.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)