Избрани Новини

Втората ракета на България с благотворителен търг за спасяването на 13-годишния Калоян

Спорт

15-04-2020, 09:49

Снимка:

Getty Images/Guliver Photos

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Димитър Кузманов привлече две министерства и 25 спортисти за каузата

Две министерства и 25-ма родни спортисти и фигури в спорта се включват в инициатива на елитния ни тенисист Димитър Кузманов. Втората ракета на България призова елитните спортисти у нас да се включат с дарения и вещи в благотворителен търг от 16 април. Той ще се проведе в страницата на тенисиста във Фейсбук и в него може да се включи всеки.

Битката е за 13-годишния Калоян от Белене, който се нуждае от средства за лечение на тежко заболяване. Вече 25 спортисти и фигури от спорта у нас са се включили след призива на Кузманов, като сред тях са състезателките ни по художествена гимнастика, Едмонд Назарян, Цветана Пиронкова, Йордан Йовчев, Радослав Янков...

Кузманов ще дари за търга ракетата, с която игра на ATP Cup през януари и заедно с останалите момчета от българския тим стигна до 9-о място в света. Министерството на спорта и Министерството на отбраната също ще помогнат.

Ето го и обръщението на тенисиста ни във Фейсбук, с което призова за обединение на спортистите в битката за спасение на живота на едно дете:

 

"През 2015 година Калоян е диагностициран с "остеосарком". Първоначално туморът засяга едната ръка. След 5 години борба и кратки ремисии, туморът се завръща - този път на лицето му. Силните химиотерапии взимат детската му усмивка. Химиотерапиите вече не действат,но лекарите виждат надежда в нов вид лечение, което обаче не се поема от Здравната каса. Реших да събера елита на българския спорт и заедно да помогнем на малкия Калоян!

За целта организираме онлайн търг под наслов "Българските спортисти в подкрепя за Калоян". Всеки един от нас ще дари предмет или артикул свързан със спорта, който практикува, като сумата ще отиде в дарителскатa сметка на Калоян!

Щастлив съм,че успях да събера 25 спортиста от 13 различни вида спорт! Щастлив съм,че всеки един от тях откликна и прояви желание да се включи в тази инициатива!

Онлайн търга ще се проведа във фен страницата ми във фейсбук!

Началото на търга ще е на 16 Април и ще продължи до 30 Април включително!

Всеки един от вас може да станe част от голямото спортно семейство на България и заедно да се опитаме да помогнем и да спасим един човешки живот!"



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)