Избрани Новини

Санданските пожарникари призовават към отговорно поведение

Вижте съветите им за предотвратяване на пожари на Великден

През изминалия есенно-зимен отоплителен сезон служителите на РСПБЗН - Сандански  ликвидираха 26 пожари в жилищни сгради. От тях на-голям остава броят на пожарите в комини – 24. Основните причини за възникване на пожарите са непочистени от сажди комини и неправилно ползване на отоплителни уреди. Ликвидирани са и 16 пожари в контейнери, които се дължат на изхвърляне в тях на неизстинала сгурия.
Предстои честването на един от най-светлите християнски празници – Великден. Това събитие е свързано със събирането на големи групи хора в църковните храмове и около тях. Християнската традиция изисква спазването на определени ритуали при отбелязването на празника, един от които е паленето и пренасянето на горящи свещи от църквите до домовете, което крие риск от повишаване на пожарната опасност и възникване на пожар.
В тази връзка  РСПБЗН – Сандански апелира към всички жители на общини Сандански, Струмяни и Кресна да спазват следните  правила за пожарна безопасност:
– да не се изхвърлят безразборно горящи свещи и клечки кибрит;
– горящите свещи да се поставят на безопасни места, върху негорими подложки на безопасно разстояние от горими материали и горими конструкции;
– да не се допуска деца сами да палят свещи и клечки кибрит;
– на обществени места мислете за своята безопасност и тази на хората около Вас;
– не на последно място спазвайте препоръките на Националния оперативен щаб във връзка с борбата с COVID-19Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)