Избрани Новини

Мотоклубове от страната призоваха членовете си да не карат за удоволствие

Стартират кампания под надслов "Оставям мотора си в гаража“

Мотоклубове от цялата страна се обединиха в общ призив към своите членове – да не изкарват мотоциклетите си в дните на извънредно положение, ако ги ползват само за удоволствие и да останат в домовете си. Инициативата е съвместна на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) и най-голямата свободна мото група в България „Sofia Riders”, а към нея се присъединяват и мото клубове от цялата страна.
Със затопляне на времето традиционно се увеличава броят на мотоциклетите на пътя. Има хора, които ги ползват, за да стигнат до работното си място, но и много, които ги карат само за удоволствие. Именно затова посланието е насочено към вторите, като всички те се призовават да бъдат солидарни в борбата с Covid-19. “Сега е времето всеки от нас да даде своя принос. Да останем по домовете си и да се откажем от това, което ни дава най-голяма свобода – нашите мотори. Поне, когато е само за удоволствие, а не за да отидем до работното си място или за друга неотложна нужда”, се казва в позицията на мотоклубовете, които стартират и кампания под надслов „Оставям мотора си в гаража“.
През последната седмица се наблюдава и увеличение на броя инциденти на пътя с мотоциклети. По данни на Пътна полиция за седмица в страната са настъпили 15 инциденти с мотористи, при които са ранени 13 човека, някои от които са в тежко състояние.
От Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ продължават да алармират, че въпреки в пъти намаленият трафик по пътищата на страната ни ежедневно настъпват тежки инциденти с ранени или загинали хора. Анализ на данните показва, че от началото на извънредното положение на територията на страната ни настъпват средно по 7 пътни произшествия със загинали или ранени хора и повече от 30 – само с материални щети. Затова и от ДАБДП продължават да призовават хората да бъдат още по-внимателни на пътя и да не увеличават скоростта, поради липсата на трафик.
В тези дни на извънредно положение да бъдем още по-внимателни и отговорни – не само към себе си, но и към всички други участници в движението. На пътя животът е с предимство, нека не го забравяме!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)