Избрани Новини

Облекчен е режимът на дистанционното обучение за учениците тази седмица

Няма да се пишат оценки и няма да се преподават нови уроци

 От днес до четвъртък учениците преминават в облекчен режим на дистанционно обучение, в рамките на който дневната им натовареност ще бъде от 2 до 4 часа, съобщава БНР. В този период учениците трябваше да са в пролетна ваканция, но заради пропуснатия учебен материал по време на ваканциите срещу разпространението на грип и Covid-19 децата и тийнеджърите ще се занимават с образователно-забавни дейности.
Теми с великденска насоченост, интересни факти и видеа по отделните учебни предмети, консултации с учители,педагогически съветници и психолози, припомняне на хигиенните мерки против разпространението на Covid-19. С това основно ще бъдат ангажирани учаниците в периода на дистанционното облекчено обучение, в рамките на който основната цел е учениците да останат вкъщи.
"Нещата са по-скоро не толкова за наваксване на пропуснатото, колкото за преодоляване на опасности, които биха се случили, ако децата са свободни и тръгнат да се разхождат", коментира председателят на УС на Съюза на работодателите в системата на Народната просвета в България и директор на 119 училище в София Диян Стаматов.
По време на облекчения период на дистанционния период на обучение няма да се пишат оценки и няма да се преподават нови знания.
И още: от понеделник до четвъртък учебните заведения ще имат различно количество пропуснат учебен материал за наваксване: "При някои от тях най-вероятно има сериозно изоставане. В столицата не е така, пропускът не е толкова съществен", посочи Диян Стаматов.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)