Избрани Новини

Два екипа на РЗИ правят изследванията в Банско

Първите тестове бяха направени на екипа от рентгеновото отделение на болницата в Разлог

С осигурените от здравното министерство и от дарения бързи тестове, в Банско в 10,30 часа  започна мащабното изследване за коронавирус, предаде БНР. В Медицинския център в курорта работят два екипа от Районната здравна инспекция. „За деня могат да бъдат изследвани около 60 човека, а резултатите излизат за десетина минути“, каза д-р Татяна Джупанова.

Първите бързи тестове бяха направени на екипа от рентгеновото отделение на болницата в Разлог, спешните екипи от Банско и местното полицейско управление. Списъците с имена, адреси и телефони са предоставени от Общинския кризисен щаб, който има ангажимент към организацията.

По повод искането на местен инициативен комитет, изпратил петиция до правителството с искане поне една трета от жителите на Банско да бъдат тествани, кметът Иван Кадев заяви, че повече от половината от цялото население на общината може да бъде тествано. Изчисленията показват, че ако се усвоят повечето от наличните около 6000 теста, изследването трябва да продължи около месец. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов