Избрани Новини

Собственик на ресторант в Сандански осигурява топъл обяд на хора в нужда

Всеки, който иска да помогне, може да дари хранителни продукти

Вълна от съпричастност в подкрепа на борбата с коронавируса в цялата страна. Ежедневно граждани и фирми подкрепят чрез парични средства, хранителни продукти, консумативи и материали, болнични и социални заведения, както и нуждаещи се възрастни хора. В южния град Сандански 28-годишният Асен Иванов, който е собственик на ресторант, въпреки тежката ситуация, която се отразява и на семейния им бизнес, решава да започне да приготвя топъл обяд за хора в нужда, информира БНР. На 4 април публикува в страницата на ресторанта във Фейсбук каква е идеята, както и телефони за контакт. Веднага с него се свързват както нуждаещи се, така и дарители.
„Искаме да покажем на тези хора, че те не са сами. Съпричастни сме към многото други добри хора, които извършват такава дейност. Респект към тях. Чувството да нахраниш дори един човек е нещо уникално, правя го от сърце. Време е всички да си подадем ръка и да започнем да си помагаме. Цялото ми семейство се включи в тази инициатива. Родителите ми работят в кухнята, аз и още едно момче правим разноса, съпругата ми също помага“, каза в интервю за Радио Благоевград Асен Иванов. Хората, на които се осигурява топъл обяд, към момента са около 50, сред тях основно възрастни, самотноживеещи хора, както и семейства с деца.
За съжаление се наблюдават и злоупотреби, алармира Асен. „Бяхме се приготвили за около 50 адреса. На около 20 от тях хората видно нямаха нужда от такава помощ. Молим да не се случва отново, защото това е неуважение както към нас, така и към хората, които се нуждаят от тази храна“, каза още ресторантьорът. Разносът на приготвената храна се случва при строго спазване на мерките за сигурност – с маски, очила и ръкавици. Всеки, който иска да помогне, може да го направи с дарение на хранителни продукти, допълни Асен Иванов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)