Избрани Новини

Оставиха в ареста мъжа, обвинен за убийството в Бараково

Престъплението е извършено на 5/6.04.2020 г., като трупът на жертвата е намерен в ливада

Най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на  Йордан Г. /на 41 години/, привлечен като обвиняем в убийство по особено мъчителен начин на лице в безпомощно състояние, определи  Окръжен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова. Съдът счете, че в този начален етап на разследването има достатъчно доказателства за съпричастност на обвиняемия към престъплението, както и че има опасност да извърши друго престъпление, с оглед на това, че Йордан Г. е осъждан. Жертвата е мъж на 71 години от с. Бараково.
Определението може да се обжалва пред САС в 3- дневен срок, считано от днес.
Окръжният прокурор Камелия Стефанова посочва в искането си до съда, че Йордан Г. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 116, ал.1, т.5 и 6, във вр. с чл. 115 от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок не по- малък от 10 години или друго по- тежко наказание – „лишаване от свобода” за срок от 15- 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.
Престъплението е извършено на 5/6.04.2020 г., като трупът на жертвата е намерен в ливада, в близост до кметството в село Бараково, Община Кочериново, област Кюстендил.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов