Избрани Новини

Прокуратурата в Гоце Делчев разследва имотна измама и самоуправство

Измамил двама души чрез апартамент, разделен на две отделни жилища

Районна прокуратура – Гоце Делчев е привлякла в качеството на обвиняем И.А. за извършени от него престъпления по чл.323, ал.1 от НК и по чл.209, ал.1 от НК.
На 11.07.2017 г. обвиняемият изградил незаконно стена в апартамент, намиращ се на първи етаж от сграда на ул.„Охрид“ в гр.Гоце Делчев. По този начин били обособени две отделни жилища, с площ 66,49 кв.м. и 93,35 кв.м. Така мъжът възпрепятствал достъпа на Д.П. до едната част на имота. Дотогава жената го ползвала на основание сключен предварителен договор за покупко-продажба от 2004 г., заверен от нотариус.
Освен това, с цел да набави за себе си имотна облага, И.А. въвел в заблуждение Г.Д., като го уверил, че има апартамент за продажба. Той му представил имота като самостоятелно жилище, с площ 66,49 кв.м. и за по-голяма убедителност му показал стаите в него. При нотаруис в гр. Гоце Делчев обвиняемият поддържал в Г.Д. заблуждение относно същия имот, когато бил съставен нотариален акт за покупко-продажба на това жилище. В качеството на продавач той поискал и получил от него парична сума в размер на 28 000 лева. Тези действия били извършени от него, въпреки че за същия имот вече е имало сключен предварителен договор за покупко-продажба.
Понастоящем обвиняемият И.А. е с мярка за неотклонение „подписка“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов