Избрани Новини

1800 нови заразени с коронавирус е регистрирала Русия за последното денонощие

Свят

10-04-2020, 12:55

Снимка:

ТАСС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

18 са починалите

Русия е регистрирала през последното денонощие близо 1800 нови заразени с коронавируса. 18 души са починали, предаде ТАСС, като се позова на информация от властите в страната.
Оперативният щаб за борба с разпространението на новия коронавирус съобщи днес, че с новите 1786 случая общият брой на заразените е достигнал 11 917 в 82 региона. Първи болни са били открити в Република Тува в Сибир.
Огромната част от заразените, над 7800, са в Москва. Нови 1124 случая са установени в руската столица само през последните 24 часа.
18 заразени с коронавируса са починали от причиняваното от него заболяване Ковид-19 за едно денонощие. С това общият брой на смъртните случаи в Русия е достигнал 94.
97 болни са оздравели. Общият брой на възстановилите се от коронавирусно заболяване в страната вече е 795.
Руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко съобщи днес, че всички пациенти в страната с пневмония ще бъдат лекувани все едно са заразени с новия коронавирус, без да бъдат чакани резултатите от тестовете за потвърждаване на диагнозата, предаде Асошиейтед прес.
"Виждаме, че заболяването се разпространява бързо", а специфичните му симптоми позволяват да бъде диагностицирано и без лабораторно потвърждение, аргументира се Мурашко.
По-рано лекари в Москва казаха, че повечето пациенти в Русия с пневмония най-вероятно са заразени с новия коронавирус и трябва да получават съответна медицинска помощ, отбелязва АП.
Главният лекар в една от болниците в руската столица, лекуващи пациенти с коронавирус, Денис Проценко, заяви, че "съществуващите тестове за потвърждаване на Ковид-19 имат 70-80 процента точност".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов