Избрани Новини

Хлапета от Червен бряг пребиха 92-годишен дядо за кутия цигари

Пострадалият бил открит от съсед, който веднага уведомил органите на реда

Криминалисти разкриха извършителите на грабеж спрямо възрастен мъж в Луковит. Действията по разследването започнали на 8 април, когато в полицията постъпил сигнал за нападнат и ограбен 92-годишен самотно живеещ мъж в Луковит.

Около обяд трима проникнали в жилището му, разбивайки входната врата, нанесли побой на възрастния мъж, а след като той започнал да вика за помощ, избягали, като взели със себе си кутия цигари. Пострадалият бил открит от съсед, който веднага уведомил органите на реда. По случая било образувано досъдебно производство, а при предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия криминалистите от районното управление в града установили и задържали извършителите - двама малолетни и 15-годишен, всичките от Червен бряг.

Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа, като след повдигане на обвинение Районна прокуратура - Луковит ще поиска налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо него. Срещу младежа се води и друго досъдебно производство за престъпления от общ характер, извършени през 2019 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов