Избрани Новини

Тестват за коронавирус 1000 банскалии

Тестове ще бъдат направени на хора, представляващи най-рисковия контингент

Тази сутрин министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че в Банско ще бъдат направени тестове на определени групи хора. По този повод кметът Иван Кадев се обърна към своите съграждани със следните думи:
"Ние благодарим и приемаме това като отговор на апела на ръководството на община Банско от 2 април, отправен към правителството след отмяната на карантината на Банско за провеждане на широко изследване на цялото население в града.

Според получената от РЗИ информация, тестове ще бъдат направени на 1000 човека от гр. Банско, представляващи най-рисковия контингент. Това са хора, които са работили в туристическия бизнес през зимния сезон - в хотели, заведения за хранене, ски училища. Ще бъдат изследвани също хората, които работиха на терен по време на карантината - медицински работници, социални работници, общински служители, служители на МВР, ПБЗН, ПСС и други контактни лица по препоръка на общопрактикуващите лекари.

Изследването ще бъде направено с т.н. бързи тестове, с които се откриват антитела в кръвта.

В съдействие с РЗИ организираме провеждане на изследването в МЦ "Свето Благовещение" в  Банско по определен ред, за който гражданите ще бъдат информирани. Тестването ще продължи няколко дни.

Резултатите от него ще дадат представа за здравния статус на хората в Банско и ще помогнат на компетентните органи за предприемане на адекватни мерки за ограничаване на епидемията.

Моля да продължите да спазвате мерките за хигиена и ограничаване на заразата от коронавирус", апелира Иван Кадев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов