Избрани Новини

Инициативата "Толерантни и съпричастни” в Кресна стана реалност

116 нуждаещи се получават топла храна и хляб

От 23.03. благодарение на добротата на гражданите на община Кресна и всеотдайността на екипа на сдружение „Нов избор” жестът на топлота и съпричастност по тяхна инициатива достигна до вратите на хората в риск.
Инициативата „Толерантни и съпричастни” стана реалност. Доброволците започнаха кампанията на 23.03. от с.Сливница и с.Горна Брезница, където 42 лица в неравностойно положение и самотно живеещи възрастни - без подкрепа и средства, получиха топла храна два пъти в седмицата.
В град Кресна 25 семейства, в които има безработни майки на деца вследствие на кризата, бедстващи семейства, деца-потребители на социалните услуги, получиха пакет с хранителни продукти.
Инициативата продължава и тази седмица и в нея се включи от 6.04. Община Кресна, като към момента 116 нуждаещи получават топла храна и хляб благодарение на добротата и съпричастността на хората към човека в нужда.
Социалната работа е най-хуманният акт в името на хората, нуждаещи се от подкрепа. Ежедневният труд и усилия на екипа на сдружението постигна резултат за подобряване на качеството на живот на хората във времена на криза и изолация. Малко, но от сърцата на добри хора.
Доброволците отправят най–искрена благодарност към всички граждани на община Кресна, дарили хранителни продукти в Центъра за обществена подкрепа за осъществяването на тази добра кауза.
Кампанията за дарения продължава.!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов