Избрани Новини

Болните от Ковид-19 в кюстендилската болница се стабилизират

Осемдесет и трима души са под карантина в общината

Осемдесет и трима души са под карантина в настоящия момент в община Кюстендил, а за други 204 тя вече е изтекла, съобщи на брифинг кметът на община Кюстендил Петър Паунов, цитиран от БНР. Той посочи, че двамата пациенти с коронавирус в местната болница вече са показали наличието на антитела, което показвало, че вече са изградили имунна защита. 
Пациентите са в стабилно състояние, посочи Паунов. Все още обаче се чакат резултати за осем пациенти с пневмония, приети в болницата, на които е била взета проба за установяване на наличието на зараза с Ковид-19.
Кооперативният пазар в Кюстендил през тази седмица ще бъде отворен в петък и в събота при спазване на стриктни мерки за сигурност. Полицейски патрул ще съблюдава спазването на мерките за безопасност, а хора без предпазни маски няма да бъдат допускани, каза Паунов. Той уточни, че капацитетът на пазара е 40 маси, а при наличието на повече желаещи да предлагат продукция ще бъде теглен жребий. Заяви за участие в пазара търговците трябва да подадат до Общината до 17.00 часа утре. 
Предимство ще имат производителите на разсад, каза Паунов, като уточни, че на кооперативния пазар ще се извършва и такова предлагане, вместо планираното отваряне на животинския пазар за продажба на фиданки и разсад. През следващата седмица пазарът ще работи в дните понеделник, вторник, сряда и четвъртък.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов