Осъдиха двама сирийци, преминали незаконно границата със Северна Македония

Три месеца за Мохамед Ш., осъждан и за други престъпления в България

Наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца за сирийския гражданин Мохамед Ш., определи РС - Кюстендил, като одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, който се призна за виновен в незаконно преминаване на границата на България със Северна Македония. Мохамед Ш. е осъждан и за други престъпления в България. Съизвършителят на престъплението Мухамед А. ще изтърпи наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Той е неосъждан.
Срещу двамата сирийски граждани бяха повдигнати обвинения, за това, че на 12.03.2020 г., в района на с.Гюешево, в съучастие като съизвършители са влезли през границата на страната със Северна Македония без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места, престъпление по чл. 279, ал.1 от НК.
От 13.03.2020 г., Мохамед Ш. и Мухамед А. са с мярка за неотклонение „задържане под стража”. Съдът потвърди мярката по отношение на Мохамед Ш., който ще изтърпи останалата част от наказанието си „лишаване от свобода” и я отмени по отношение на Мухамед А. Определенията подлежат на жалба или протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 7- дневен срок.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"