"Задържане под стража" получи крадец в условията на опасен рецидив

Обвиняемият Веселин В. е осъждан многократно за тежки умишлени престъпления

Районен съд – Дупница  взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на Веселин В. /на 39 години/, по искане на РП – Дупница. Той е обвиняем за кражба, извършена в условията на опасен рецидив, за това че 3.04.2020 година в Бобов дол от трафопост на открит рудник е отнел чужди движими вещи – медни шини; основи на високо волтови и средно волтови предпазители; медни пластини; медни държачи за включватели; 2 броя многожилни медни кабели с изолация – с общо бруто тегло от 15 кг, собственост на „К.Е.“ ЕООД – София. Обвиняемият Веселин В. е осъждан многократно за тежки умишлени престъпления от общ характер.
В мотивите си съдия Ели Скоклева посочва, че от събраните писмени и гласни доказателства са налице данни В.В. да е съпричастен към извършване на деянието, за което е обвинен. Гласните доказателства са безспорни в това отношение, доколкото същите свидетели се явяват и очевидци на деянието. Обвиняемият е обвинен за извършване на тежко умишлено престъпление при условията на опасен рецидив и с оглед неговото становище, че в тази ситуация няма къде да отиде е налице и презумпцията по чл. 63 ал. 2, т. 1 от НПК, а именно, че има опасност да се укрие или извърши друго престъпление.
Определението за взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ се изпълнява незабавно, като същото може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"