Избрани Новини

АПИ ще определя маршрутите на чуждестранните транзитни камиони

Животът

07-04-2020, 09:36

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Всички пристигащи у нас лица се поставят под задължителна 14-дневна карантина

Агенция "Пътна инфраструктура" вече има ангажимент да определя по своя преценка маршрута на тежкотоварни автомобили с водачи, които не са български граждани и идват от трети страни и преминаващи транзитно през България. Това е записано в нова заповед на Кирил Ананиев, публикувана на сайта на Министерството на здравеопазването. Ако маршрутът на тези камиони е с крайна цел доставка на стоки в България, тогава след разтоварването те трябва да напуснат "незабавно" територията на България.

Самата заповед обединява няколко други по-стари заповеди, сред които и тези, които забраняваха влизането на територията на Република България на всички граждани на държави извън ЕС, както и на граждани, идващи от Италия, Испания, Франция, Великобритания, Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург през всички контролно-пропускателни пунктове и с всякакъв вид транспорт.

Изключение се прави за български граждани и членове на техните семейства.

Забраната не касае медицински специалисти, транспортен персонал, ангажиран с превоз на товари, погранични и сезонни земеделски работници.

Всички пристигащи у нас лица се поставят под задължителна 14-дневна карантина, гласи още заповедта на министъра.

Въвеждат се и специални правила по отношение на лицата, осъществяващи предоставянето на стоки и услуги.

Цялата заповед може да видите ТУК.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов