Избрани Новини

Детски конкурс за Седмицата на гората обявява ИАГ

Малките природолюбители могат изпращат своите материали на ел.адрес: [email protected] до 30 април

Като алтернатива на всички отменени събития по повод Седмицата на гората - 2020 г., която по традиция се провежда в първата пълна седмица на месец април, тази година от 6 до 12 април, Изпълнителна агенция по горите отправя предизвикателство към подрастващите да пишат, рисуват, творят за гората на тема "Моят разказ за гората".
Докато са у дома, децата могат да си спомнят свои преживявания, емоции, случки в гората или просто да използват въображението си, за да творят. Целта на инициативата е да се насърчават младите хора да споделят своите емоции чрез творчество, както и да постави акцент върху гората и възпитанието на подрастващите в любов и грижа към природата. Няма ограничения за възраст, както и за жанра на произведенията.
Своите истории, разкази, стихове, есета или снимки на рисунки, придружени с името, годините, телефон за връзка, града, в който живеят и училището, в което учат, малките природолюбители могат изпращат на ел. адрес: [email protected]  до 30 април 2020 г.  
Всички произведения ще бъдат публикувани на страницата на Агенцията и нейните структури.
През есента на всички участници в инициативата ще бъде предоставена възможност да залесят, напътствани от лесовъди и горски служители.
Всички събития, свързани с отбелязването на Седмица на гората се отлагат за неопределено време.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)