Отменят КПП-тата в Гоце Делчев

Подобни мерки могат да се въвеждат от здравния министър или директора на РЗИ

Отменя се организирането на контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на гр.Гоце Делчев за времето от 06.00 часа до 18.00 часа през дните понеделник и петък.
Отмяната е съгласно заповед на кмета на община Гоце Делчев.
Съгласно чл. 63, ал. 7 от Закона за здравето противоепидемични мерки, свързани с ограничаване в придвижването на гражданите, могат да се въвеждат от министъра на здравеопазването или директора на Регионална здравна инспекция.
Общинският кризисен щаб препоръчва на всички граждани от региона да пътуват в гр.Гоце Делчев само в случай на неотложност, свързана с полагане на труд, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес и напомня, че основният начин за предпазване от COVID-19 е спазването на физическа дистанция.
В гр. Гоце Делчев ще бъде засилен контролът от страна на служителите на Районно управление на МВР – Гоце Делчев и служители на общината по спазването на противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19 и при установени нарушения ще се налагат предвидените в Закона за здравето санкции.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"