Избрани Новини

Затварят пътя от село Бело поле за Българчево след разклона за Бучино

Има сигнали за водачи на МПС, които избягват обособените за целта КПП-та на вход/изход Благоевград

Днес се проведе поредно заседание на Кризисния щаб на община Благоевград. То се провежда  два пъти в седмицата. По време на заседанието се набелязаха конкретни по-строги мерки във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус в страната.

С решение на Кризисния щаб остават допълнителните противоепидемични мерки, влезли в сила със заповед на кмета инж.Румен Томов от 24 март 2020г.

Всички жители на територията на община Благоевград се задължават да носят предпазни маски при посещение на закрити мести /търговски обекти, обществени сгради, транспорт и други/.

Координират се действията, като РЗИ уведомява ежедневно община Благоевград за поставените лица под карантина.

С решение на Кризисния щаб пътят в посока от село Бело поле за село Българчево, след разклона за село Бучино, ще бъде затворен за движение на МПС и сигнализиран с необходимите за целта пътни знаци.Мярката се налага поради сигнали на граждани за нарушаване на забраната от водачи на МПС за ограничаване на достъпа до Благоевград с извършване на проверка и непреминаването през обособения за целта контролно-пропускателен пост. Същият е ситуиран от служителите на ОД на МВР-Благоевград на пътя Благоевград- Зелен дол.

В Оперативния щаб към общината към доставките за храна и медикаменти на самотно живеещи възрастни хора и поставените под карантина лица ще бъдат включени и хора от Съюза на военноинвалидите.

Заявките се приемат всеки ден, включително събота и неделя, на обявения горещ телефон 073/88-44-61, разкрит към Оперативния щаб.

Следващото заседание на Кризисния щаб ще се състои на 7 април.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов