Избрани Новини

Хуманитарна помощ от Китай получиха МУ-Плевен и УМБАЛ "Света Марина"

Китай изпрати 10 000 медицински маски на МУ-Плевен и УМБАЛ "Свeта Марина" - Плевен

Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) и УМБАЛ "Света Марина" – Плевен получиха на 31.03.2020 г. хуманитарна помощ от китайските си партньори в борбата срещу новия коронавирус. Ръководството на партньорската Втора Асоциирана Болница към Медицински университет (Second Affiliated Hospital of Chongqing Medical University) в Чонгкинг, Китай изпрати 10 000 медицински маски на МУ-Плевен и УМБАЛ "Свeта Марина" - Плевен.

Посланието, което китайските партньори изпращат на българските си колеги и приятели, преведено от китайски на български език, гласи: „Приятелството, като сянката на слънцето, се появява в слънчев ден“, което е стара китайска мъдрост.

В началото на м. февруари 2020 г. в пика на епидемията от коронавирус в Китай, по молба на Ръководството на партньорската Втора Асоциирана Болница към Медицински университет (Second Affiliated Hospital of Chongqing Medical University) в Чонгкинг МУ-Плевен проведе бърза благотворителна акция за набиране на средства за закупуване на медицински маски, от които болничните заведения в Китай се нуждаеха най-спешно в борбата със заразата. Изпратени бяха 11 000 медицински маски от страна на висшето училище в Плевен до партньорската болница в Чонгкинг, Китай в знак на подкрепа за овладяване на епидемията.

Партньорите от Китай са запечатали началото на доставката на медицинските маски за България, която продължи близо 14 дни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов