Карантината на Банско ще бъде свалена

Градът и районът са много дисциплинирани

Банско ще премине в режим както останалите градове с ограничено придвижване до други населени места. Това съобщи на брифинг тази сутрин професор Венцислав Мутафчийски, председател на Националния оперативен щаб.

Мутафчийски посочи, че остава в сила забраната повече от двама души да се събират на едно място без значение дали е в парк или на друго място. Носенето на маски е задължително за болни хора, за всички останали са препоръчителни, поясни Мутафчийски.

Банско очаква с нетърпение падането на карантината и премахването на контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните точки на града. Това трябва да се случи на 31 март, предаде БНР.

Пациентите със задух, температура и обща отпадналост се транспортират до инфекциозното отделение в болницата в Благоевград, а по-леките в многопрофилната болница в Разлог, каза пред „Хоризонт” д-р Венета Скорданова, директор на Центъра за спешна помощ в Банско.

„Доста е напрегнато, защото с карантината влизането и излизането трябва да е със специални пропуски. Хората, които работят на първа линия – всеки има семейство. Подсигурени са ни лични предпазни средства”, допълни Скорданова.

"Банско и районът са много дисциплинирани. Спазват карантината. Отива се само до хранителен магазин, до аптека, до здравно заведение при по-сериозен слечай”, допълни картината д-р Венета Скорданова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен