Избрани Новини

293 са случаите на COVID-19 у нас

Новите случаи на COVID-19 са 17

Новите случаи на COVID-19 у нас са 17 и стават общо 293. Има излекувани 9 души.

13 от новите случая са в София, във Варна има 1 нов случай, в Пловдив също е установен 1 нов случай – на персонал от болница, в Сливен също има 1 нов диагностициран – съпруг на първата заразена в града, в Пазарджик също има един нов случай на 60-годишен мъж, това обясни ген.майор Венцислав Мутафчийски.

Има и двама служители на МВР, които са заразени. 13 медици са заразени.

Днес един човек е изписан от „Пирогов“, след като е излекуван и така общо излекуваните у нас стават 9. Четирима души от ВМА са изписани за домашно лечение, тъй като са с леки симптоми, но все още не са излекувани.

В тежко състояние у нас са 8 души – 5  са в „Пирогов“, 1 е в Окръжна болница в София и 3 в Благоевград.

Най-младият пациент е на 3 години, а най-възрастният е на 81 години. Общо 99 души лежат в болница, като 53 са в София. Деца не са приети за лечение в болница.

Към момента в страната броят на хоспитализираните в лечебни заведения пациенти с COVID-19 е 99, като 53 от тях са настанени в болници в София. В лечебните заведения няма настанени деца с новия коронавирус.
Председателят на щаба посочи, че в момента наличните тестове за провеждане на лабораторни изследвания за COVID-19 са 7000, като се очаква да пристигнат и още заплатени вече тестове.
24 хиляди са българите, които в момента се намират под домашна карантина.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов