Избрани Новини

Радослав Панталеев за отмяната на Токио 2020: Голям шок, но ще се пренастроя (Видео)

Бронзовият медалист от Световното в Екатеринбург е под домашна карантина

Отлагането на олимпийските игри в Токио с една година доведе до промяна в плановете на редица родни спортисти.

Един от тях е Радослав Панталеев. Както вече писахме, бронзовият медалист от Световното по бокс в Екатеринбург е под домашна карантина след завръщането си от Лондон на 17 март. На Острова Радо трябваше да участва в олимпийската квалификация, но заради пандемията от новия коронавирус състезанието бе прекратено и той не успя да се качи на ринга изобщо.

Боксьорът коментира случващото се в света на спорта в специално видео за влогърския канал "Backstage", който е съвместен проект на Национална спортна база и асоциация "Докосни дъгата". Интервюто проведе неговата съотборничка в националния тим Станимира Петрова, която също е под домашна карантина.

"За всички спортисти е голям шок това отлагане, никой не вярваше, но явно проблемът е наистина доста сериозен. И аз имах други планове за след Олимпиадата, но ще се пренастроя. Няма как, ще трябва да задържим форма до 2021 г.", сподели Панталеев. "Спорт ще има винаги, но кога пак ще стъпи здраво на крака въобще в целия свят, не мога да дам прогноза. Колкото по-бързо премине този сериозен проблем, толкова по-добре", допълва той.

В момента боксьорът е в дома си и няма как да тренира на 100 процента. Споделя, че поддържа форма, като набляга на упражнения за обща физическа подготовка. През останалото време гледа телевизия и разговаря с майка си.

Повече вижте във видеото:



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)