Избрани Новини

202 са общо случаите на COVID-19 у нас

Има един нов случай от снощи

Общо потвърдените случаи на COVID-19 в България към момента са 202, от които три смъртни случая и трима излекувани, стана ясно от думите на генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на националния оперативен щаб в 08.00 часа.
Проведохме консултации и с министъра на здравеопазването, и с премиера за обособяване във всяка болница на отделение за коронавирус инфектирани пациенти и с възможности за обособяване на интензивни легла. Предстои издаването на министъерска заповед. Освен това ще бъде разширен броят на лабораториите, които ще обработват проби за COVID-19 – в Плевен, Пловдив и Бургас. В столицата също ще има нов момент – с лабораторията на БАН и две частни болници, поясни още генерал-майор Мутафчийски.
Той изказа благодарност към всички дарители, които помагат в този момент: Вчера късно дойде дарението от ОББ -200 000 лева, от Райфайзенбанк – откъдето дариха по 50 000 лева на трите болници в София, които поеха първия удар. Непрекъснато идват дарения към Министерството  на здравеопазването или конкретно към самите болници. Вчера разговарях с един голям дарител, който иска да дари около 400 000 лева. Моят призив беше да помогнат на болниците, които са в провинцията. Обещаха да обмислят този вариант.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов