Избрани Новини

Кметът Бръчков: Ще следим стриктно за придвижване на хора на групи по улиците

Това е поради сигналите, че в ромските квартали не спазват ограниченията за излизане

Поради многото сигнали на звено „Общинска охрана“ и граждани на Петрич, че живущите в ромските квартали 182 и 37 се движат на групи, кметът Димитър Бръчков разпореди засилени мерки относно спазването на ограниченията за излизане, когато не е наложително. Служители от общинската охрана и полицията ще осъществяват стриктен контрол по улиците „Елтепе“ и „Солунска“ (до двата ромски квартала) в Петрич и няма да допускат движението на групи хора от ромските квартали, както и организирането на частни мероприятия с масов характер. Ще бъде допускано отиване на работа, хранителен магазин, аптека или банка, но не и на групи. Режимът ще важи и за нощните часове.

„Ограниченията са в сила за абсолютно всички граждани, никой няма право да прави демонстрации или да проявява безотговорност. Задължително е и спазването на срока на карантината за всички завърнали се от рискови държави. Нека сме отговорни и съзнателни – към себе си и другите“, призова кметът Димитър Бръчков и допълни, че самоизолацията е особено важна в този момент.

Остава в сила забраната за струпването на хора в градинки, както и ползването на детските площадки. Днес след 17.00 ч започна дезинфекцията на улиците в Петрич и селата.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден