Избрани Новини

Издирват хора, работили в ски курортите

Предприети са действия и по установяване на всички лица от рискови държави

Във връзка с поставянето на Банско под карантина и преустановяване работата на зимните курорти на територията на страната, Окръжна прокуратура – Пловдив се самосезира по реда на надзора за законност и предприе действия по установяване на лица, чието местоживеене е на територията на Пловдивска област и които са работили и/или посещавали Банско и курортите Боровец и Пампорово от 18.02.2020 г. до момента.

Предприети са действия и по установяване на всички лица от рискови държави, находящи се в хотели, къщи за гости и стаи за настаняване в областта, посетили ски-курорти Пампорово, Банско и Боровец в периода 18.02.2020 г. до настоящия момент.

Разпоредено е на РЗИ и ОД на МВР – Пловдив, след установяване на тези лица, при констатиране наличието на медицински показатели за поставянето им под карантина, незабавно да им бъдат издадени предписания от съответния служител на РЗИ, съгласно Заповед № РД-01-130/17.03.2020 г. на министъра на здравеопазването, както и същите да бъдат предупредени писмено по реда на ЗМВР за наказателната отговорност по чл.355 от НК при неспазване на наложената карантина.

Указано е също лицата, при които бъдат установени медицински показатели за хоспитализирането им, да бъдат транспортирани до съответното медицинско заведение по определения надлежен ред.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов