Кметът на Банско: Продължават случаите на погазване на разпоредбите (видео)

Продължава да има хора, които се събират на групи

Кметът на Банско Иван Каден се обърна към своите съграждани със следните думи:

"Скъпи съграждани!

Борбата с коронавируса навлиза в решаваща фаза. Предстоят ни дни на особено напрежение. Часове, в които трябва да сме отговорни, спокойни и загрижени за общото благо.
Въпреки ежедневните усилия на Кризисния щаб, на МВР и здравните органи, на територията на цялата община продължават случаите на погазване на ясните разпоредби на извънредното положение.
Продължава да има хора, наши съграждани, които се събират на групи, не спазват санитарно-хигиенните правила и поставят под голяма опасност здравето и живота на хиляди жители на община Банско.
Това е престъпна безотговорност!
Това е погазване на здравия разум!
Народът ни е казал: помогни си сам, за да ти помогне и Бог!
Приканвам ви настоятелно: послушайте разума и спазвайте правилата!
Междувременно Кризисният щаб на община Банско продължава дейността по обгрижване на хора в неравностойно положение и самотно живеещи. Досега на над 60 от тях е помогнато с продукти, пазар, храни, лекарства – благодарение и на хотелиерите в нашия град. Тази социална помощ ще продължи и може да бъде потърсена на телефон 089 6805125.
Нека всеки от нас свърши своята част от задълженията. Да останем по домовете си и да оставим компетентните органи да се борят с кризата!"Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"