Избрани Новини

Забранява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия в Кюстендил

Противоепидемичните мерки са в действие до 29.03.

Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА-центрове, фитнес зали и други).

Противоепидемичните мерки са в действие до 29.03.2020 г.

Заповедта преустановява всички групови форми на дейност и работа с деца и ученици и извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

Всички работодатели трябва да въведат дистанционна форма на работа на служителите си, когато това е възможно. При невъзможност работодателите организират провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в това число: филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не допускат служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания.

Със заповедта на МЗ са запознати всички регионални здравни инспекции и министрите, имащи отношение към изпълнение на съответните мерки, ккато и областните управители, кметовете на общини, директорите на ОДМВР и всички лечебни заведения на територията на съответната област, както и регионалните управления на образованието с цел – създване на необходимата организация по места.

Срокът и обхватът на мерките може да бъде променян в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в страната, е посочено в документа.

Повече и актуална информация може да получавате от интернет страницата на Министерството на културата – http://mc.government.bg, както и на посочените на нея контакти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов