Избрани Новини

Започнаха телефонните измами, свързани с коронавируса

Животът

14-03-2020, 16:19

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

МВР призовава хората да не вярват на никой друг, освен на органите на полицията

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов предупреди за нов вид ало-измама, свързана с коронавируса. Той отчита възможността извършители на телефонни измами да се възползват от страха на хората във връзка с епидемичната обстановка в страната.

"Имаме единични случаи за телефонни измами. За това обръщам внимание. Хората се лъжат за най-големите им страхове. Като пример ще дам - измамата е, че техен роднина е заболял от коронавирус и е необходима голяма сума пари, за да бъде настанен в болница", заяви Маринов на извънреден брифинг  в Министерски съвет.
"Призовавам всички хора да не вярват на никой друг освен на органите на МВР. Всеки да звъни на телефон на 112 и там ще получи нужната информация", съветва министърът.

"По отношение на сватбите в малцинствените групи ще наложим по-строг контрол, за да няма струпване на много хора", увери той.
"Удължаваме срока за издаване на лични карти и шофьорски книжки с 6 месеца. Това означава, че ако днес ви изтича картата, тя ще важи още месеца и така няма да има струпвания пред гишетата за издаване на документи. Същото важи и за документите за газовите уредби - удължаваме срока за прерагистрация до месец май", успокои Маринов.

"Вчера в парламента бяха приети промени в Наказателния кодекс, които бяха необходими и ще свършат работа. Работим с пълен капацитет. Получаваме сигнали за опити за спекула с цените на хранителни продукти. Реагираме на всички сигнали. Икономическа полиция работи и няма да допуснем никой да спекулира със страховете на хората", категоричен бе Маринов. 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов