Избрани Новини

Удължават срока на личните документи с 6 месеца

Струпването на една место, особено по магазини, не е препоръчително

„Целта на приетите извънредни мерки е да не позволяваме струпването на хора на определени места. Това е единствената мярка, която в световен мащаб е доказана, че работи срещу коронавируса“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов днес на брифинг след заседание на Министерски съвет.
„Колкото повече намалим движението на хора, толкова по-силно ще намалим разпространението на заразата. Статистиката показва, че има все повече излекувани. Светът предприема спешни мерки. Няма нищо по-различно от това, което сме въвели. Призовавам към самодисциплина. Струпването на една место, особено по магазини, не е препоръчително. Там, където не се спазва заповедта и има струпване, да се затварят съответните обекти“, категоричен е Борисов.
„Надявам се двете седмици, които сме дали като срок, да дадат резултат и да облекчим ситуацията... Парламентът е готов да гласува всичко необходимо, което е за доброто на хората“, подчерта премиерът Борисов.
Премиерът изброи някои от предприетите мерки на извънреден брифинг в МС:
Удължаваме с 6 месеца срока за издаване на лични документи, за да няма струпвания.
Протоколите за скъпите лекарства се удължават с 12 месеца.
Решенията за ТЕЛК се удължават до края на месец май.
Местната власт да бъде много внимателна при затварянето на пазарите.
Ако има струпване на хора около касите, съответният магазин ще бъде затворен принудително.
Веригите за бързо хранене могат да работят само, ако човек иска да си купи храна за вкъщи.
РЗИ и МВР ще следят за контрола.
"Разчитаме на добросъвестността на търговците. Нека не правят опити за спекула, защото това ще бъде прекратено. Зависи много от всеки един от нас мерките да дадат резултат... Да си дадем тези две седмици. Готови сме да отреагираме във всяка една ситуация. Ако е необходимо, ще затегнем мерките ", заяви Борисов.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)