Съдът задържа съучастник в измама за палети

Предоставил банковата си сметка за преводи на пари от измамените

РС - Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров, взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Борис М. /на 44 години, от Велинград, осъждан /. Срещу него е повдигнато обвинение за участие в измама, по чл. 209, ал.1, във вр. с чл. 20, ал.4, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК - тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 8 години.
От 11.09.2018 г. до 25.09.2018 г. във Велинград, в условията на продължаващо престъпление, в съучастие като помагач с Мануш С. - помагач и Любомир К. - извършител, с цел да набави за себе си имотна облага, умишлено е улеснил Любомир К. в извършване на престъплението.
По сметка на Борис М. са превеждани парични суми от лица, въведени в заблуждение, че след превеждането им ще получат доставка на пелети за огрев. Обвиняемият е бил уведомяван дори и с кратки съобщения, че такива суми са му преведени като капаро за доставка на пелети, знаел е, че не упражнява такава дейност, въпреки че е теглил от паричните суми, задържал е част от тях в себе си, а останалите чрез Мануш С. е предавал на обвиняемия Любомир К.
Определението подлежи на обжалване с частна жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес.