Избрани Новини

Нови 7 случая на коронавирус у нас

Заразените с коронавирус у нас станаха 30

Нови 7 случая на коронавирус са констатирани у нас, съобщи премиерът Бойко Борисов след извънредното заседание на Министерския съвет. Така случаите в страната вече са 30, включително вече починалата 66-годишна жена в Пирогов.
Скоро и кабинетът ще заседава дистанционно, обясни министър-председателят.
„Днешното заседание в МС е едно от последните присъствено. Възложил съм с вътрешна заповед да се изведе техническа възможност министрите да си седят в кабинетите. Единственото доказано средство срещу коронавируса е асоциализацията. Затова въведохме и куп забрани. Нашите заповеди нито са конституция, нито библия, в следващите дни, ако е нужна промяна, ще направим“, каза Борисов.
В заповедта за затваряне на обекти не влизат бензиностанциите. Това е изключително важно, няма да се затварят, отбеляза Борисов.
По отношение на моловете премиерът заяви, че още веднъж ще се помислят ограниченията, тъй като в големите търговски центрове има магазини за хранителни стоки, банкови клонове и аптеки. Според Борисов те не бива да бъдат затваряни.
Министър-председателят отново призова да не се изпада в ситуация на презапасяване.
„Слънчоглед има колкото искате, нищо не налага да се купуват 40-50 бутилки олио“, категоричен е Борисов.
Взето е и ново решение по отношение на ваканцията на учениците. Освен че голяма част от тях ще се обучават онлайн, един от каналите на БНТ – БНТ2 или БНТ 4, от понеделник ще излъчва образователни програми. Няма обаче да се усвоява нов материал, а само ще се затвърждават стари знания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов