Избрани Новини

Посланикът на Германия посети Гоце Делчев

Срещата и посещението в общината са опознавателни

Кметът на община Гоце Делчев проведе днес работна среща с посланика на Германия у нас Кристоф Айххорн. На срещата присъстваха също заместник-кметовете на община Гоце Делчев Валери Сарандев и Саид Иброш, както и най-големият инвеститор в района Бертрам Ролман, собственик на групата "Пирин-текс" в града.
Срещата и посещението в община Гоце Делчев са опознавателни и се осъществиха със съдействието на немския бизнесмен Бертрам Ролман. Целта е посланик Айххорн да се запознае с икономическата ситуация в района, с природните, културните и демографските дадености. По време на срещата си с ръководството на община Гоце Делчев той изрази чудесните си впечатления от района.
Кметът на община Гоце Делчев изрази желание да бъде обмислена възможността за немски инвестиции в района. "Ние винаги сме подкрепяли и ще подкрепяме всеки чуждестранен инвеститор, който би искал да развива бизнес в община Гоце Делчев", каза кметът Владимир Москов. Той допълни също, че Бертрам Ролман е дошъл да инвестира в община Гоце Делчев в едни от най-трудните години и на практика е спасил местната икономика. По време на срещата бяха обсъдени също възможностите за сътрудничество в областта на образованието и културата, както и реализирането на съвместни проекти.
Посланик Кристоф Айххорн получи от кмета на община Гоце Делчев знака на града с пожеланието скоро да се върне отново и тази среща да сложи началото на още по-ползотворно сътрудничество.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов