Избрани Новини

Изпращат за изследване нови 7 проби за коронавирус от Плевен

УМБАЛ – Плевен е закупила два вида бързи тестове със засичане на антитела и антиген

Днес бе извършена доставка на лични предпазни средства за лекарите и медицинските лица в УМБАЛ – Плевен – 1400 гащеризони, 1300 маски FFP2 и 1400 очила. Предпазните средства са част от дарението, договорено от министър-председателят Борисов от Турция. Д-р Гарев подчерта, че тези лични предпазни средства са предвидени за медицинския персонал, обслужващи болните.

Личните предпазни средства са предназначени за държавните  болници. Стана ясно от изказването на д-р Гарев. Спешна помощ ще получи 200 костюма, 300 маски, 300 очила, защото те също работят в рискова среда. Лични предпазни средства от дарението от Турция са предвидени  и за лаборантите от РЗИ- Плевен, които са терен, както и за ДВСГД и Центъра по хематология също ще получат лични предпазни средства. От изказването на директора на РЗИ стана ясно, че е постъпила доставка от маски, по-точно респиратори, които са предоставени от министерството на отбраната.

Контролът на ферибота продължава, съобщават още от пресцентъра на местната администрация.

Двамата мъже, при които бе потвърден коронавирус, са в добро състояние, увери директорът на болницата доц. Луканов. Днес ще бъдат изпратени нови седем проби. УМБАЛ – Плевен е закупила два вида бързи тестове със засичане на антитела и антиген.

По отношение на легловата база доц. Луканов бе категоричен, че кожна клиника е изцяло преструктурирана, тя е с 16 легла, други 20 легла са осигурени в клиниката  по инфекциозни болести и в момента се извършва подготовка на клиниката по психиатрия с 50 легла.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)