Избрани Новини

МВнР повиши нивото на риска за пътуване до 12 държави

Животът

13-03-2020, 14:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С най-високо ниво на риск става Иран

Във връзка с разпространението на болестта COVID-19 в световен мащаб и обявената от Световната здравна организация пандемия Министерството на външните работи повиши индекса на риск при пътуване до 12 държави.

С най-високо ниво на риск -5-то става Иран. Другата държава с най-висок индекс на риск остава Китай, в Европа - най-тежко засегната страна - Италия е с 4-то ниво на риск, което означава преустановяване на пътуванията, освен при крайна необходимост.

Това предупреждение се отнася за Испания и Южна Корея. От външно предупреждават хората да не пътуват и до Франция, Германия, Швейцария, Норвегия, Дания, Швеция, Нидерландия и Съединените щати, освен ако не се налага при крайна необходимост.

Заради епидемията от коронавируса САЩ спират влизането на чужденци, които пристигат от европейски страни. Мярката влиза в сила от петък и ще важи 30 дни. 

В официалното си изявление Доналд Тръмп обяви, че забраната за влизане в САЩ се отнася до гражданите, идващи от Европа. По-късно обаче, в официален документ, публикуван след изявлението на американския президент, се уточнява, че забраната за влизане в САЩ  се отнася до неамериканските граждани, които идват от страните от Шенгенската зона.

Това автоматично изключва страни като България, Румъния,Хърватия,Кипър, Ирландия и Великобритания. Забраната за тези страни ще важи, ако 14 дни преди посещението си в Америка, те са посетили държава от Шенгенската зона.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)