Избрани Новини

"Просвета“ отвори учебниците си за 700 000 деца

Безплатен достъп ще има и за електронните познавателни книжки

От днес Издателска група „Просвета” предоставя свободен достъп до пълните електронни варианти на своите учебници по всички предмети от 1. до 10. клас, обогатени с допълнителни интерактивни образователни ресурси. Така близо 700 000 български ученици ще могат да ползват за своята подготовка всички 33 000 дигитални ресурса на издателството. Безплатен достъп ще има и за електронните познавателни книжки, предназначени за най-малките - децата от детските градини и подготвителните групи.
Електронните учебници на „Просвета“ са одобрени от Министерството на образованието и науката. Това са интерактивни тестове и упражнения, триизмерни визуализации, видеофилми, аудиофайлове, презентации, фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, анимации, кръстословици, пъзели и др.

Освен това Издателска група „Просвета“ стартира инициативата „Учим онлайн с учител“, която вече предизвика невиждан интерес сред седмокласниците и техните родители. Първият безплатен видеоурок на тема „Съвместна употреба на глаголните времена и наклоненията“, излъчван вчера едновременно в сайта и във фейсбук страницата на издателството, бе гледан от над 26 000 души и споделен стотици пъти в мрежата.

В рамките на инициативата „Просвета“ ще излъчи серия от видеоуроци по български език и литература и по математика за 7. клас, които учениците ще могат да следят от домовете си. Целта е те да наваксат заложения по програма учебен материал, за да могат успешно да се справят с националното външно оценяване в края на учебната година.
Уроците може да се гледат в сайта и във фейсбук страницата на издателството.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)