Избрани Новини

Българин от Монтана с висока температура засякоха на ГКПП - Кулата

Извършен е обстоен преглед, в резултат на който не се отчита притеснителна симптоматика

Днес на ГКПП „Кулата“ при преглед от специалисти на РЗИ – Благоевград е установен български гражданин от Монтана с повишена температура. Същият по препоръка на инспекторите е транспортиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Югозападна болница“, филиал Петрич. Извършен е обстоен преглед, в резултат на който не се отчита притеснителна симптоматика и лицето е освободено. Мъжът е транспортиран с линейка обратно до ГКПП „Кулата“, откъдето със собствен превоз е тръгнал за Монтана.

"Имам доверие на нашите специалисти в Инфекциозно отделение, които направиха всичко според изискванията, преди да вземат крайното решение за пациента. Аз също бях на място в болницата.
Предвид обстановката в световен мащаб поради COVID 19 призовавам за запазване на спокойствие и изпълнение на всички превантивни мерки на отговорните институции в страната.
Община Петрич също е предприела задължителните действия за дезинфекция на обществени сгради, зали, училища, детски градини. Следим постоянно ситуацията и сме в контакт със здравните органи", призовава съгражданите си кметът на Петрич Димитър Бръчков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов